مواردی پیش میآید که مدیران شرکتی میخواهند از بدهیهای خود بکاهند، ولی وامی که گرفتهاند و یا اوراق قرضهای که صادر کردهاند از لحاظ سررسید و سایر جهات شرایطی را مقرر میدارد که انجام این منظور را مانع میشود.
انگیزه واریز بدهی قبل از موعد ممکن است موجبات و دلایل مختلف داشته باشد، از آن جمله:
1- مدیران علاقه دارند نسبت بدهی به ارزش ویژه در ترازنامه شرکت کاهش یابد، و ترازنامه را که به مرجعی ارائه میدهند وضع و جلوه بهتری پیدا کند.
2- شرکت بهترین راه استفاده از نقدینگی خود را واریز بدهی تشخیص دهد.
3- پیشبینی میشود تصفیه بدهی در آینده که سررسید آن فرا میرسد با مشکلاتی مواجه گردد.
4- سرمایهگذاری در طرحی جدید سودمندتر تشخیص شود در حالی که این دو مانعتالجمع باشند.
5- درخواست وامی جدید مستلزم آن باشد که بدهیهای گذشته تقلیل یابد.
6- احتمال میرود شروع به بازخرید اوراق قرضه، ارزش روز آنها را افزایش دهد.
اصولاً حذف بدهی از دفاتر و صورتهای مالی به دو راه انجام میشود: یکی برائتذمّه 1 و دیگری به روشی که آن را بدهیزدائی2 یا وامکاهی عنوان دادهایم.
یکی از موارد و موضوعات مهمی که در قراردادهای تجاری منعقد بین خریدار و فروشنده باید به وضوح مشخص گردد روش و نحوه پرداخت وجه توسط خریدار به فروشنده است. در تجارت بین الملل پرداخت وجه کالا به اشکال زیر قابل اقدام است: 1- تجارت حساب باز 2- پیش پرداخت 3- وصولی 4- اعتبار اسنادی
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » انجمن حسابداری دانشگاه پیام نور ( یکشنبه 86/5/28 :: ساعت 4:9 عصر )
این روش در عرف بازرگانی خارجی کشورمان با عنوان روش امانی از آن یاد میگردد. این روش پرداخت که در تجارت خارجی در مقایسه با سایر روشها صددرصد به نفع خریدار است روشی است که در آن فروشنده کالا به خریدار اعتماد و اطمینان کامل دارد و از لحاظ وصول وجه کالای ارسالی نگرانی ندارد. لذا فروشنده کالا را برای خریدار ارسال میدارد تا خریدار در ترخیص کالا از گمرک با مشکلی مواجه نشود. خریدار پس از ترخیص کالا و فروش آن، ارز را به ترتیبی که فروشنده تعیین نموده واریز خواهد کرد. بدین ترتیب خریدار فرصت کافی برای فروش کالا و سپس ارسال وجه آن را به فروشنده خواهد داشت.
این روش معمولاً بین شرکت مادر و دفاتر نمایندگی آن در کشورهای مختلف که کنترل ارزی در نظام ارزی آن حاکم نیست کاربرد دارد.
2- پیش پرداخت (Full Advance Payment)
پیش پرداخت در تجارت خارجی دقیقاً نقطة مقابل روش امانی یا حساب باز است. این روش صددرصد به نفع فروشنده است و چنانچه در قراردادهای تجاری از آن استفاده گردد ریسک خریدار بسیار بالا و ریسک فروشنده از نقطه نظر وصول وجه صفر میباشد.
این روش که خریدار وجه کالا را در حال به منظور تحویل کالا در آینده پرداخت می کند در عرف تجارت کشورمان به روش بدون انتقال ارز نیز مشهور می باشد. بدیهی است اطلاق بدون انتقال ارز در این خصوص یک غلط مصطلح است.
برای اینکه در این روش ریسک خریدار پوشش داده شود پیشنهاد می گردد پرداخت وجه به فروشنده منوط و موکول به دریافت ضمانتنامه بانکی معتبر بدون قید و شرط شود.
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » انجمن حسابداری دانشگاه پیام نور ( شنبه 86/5/27 :: ساعت 10:33 عصر )
حباب قیمتی در بورس
[عناوین آرشیوشده]